Makaron ze szpinakiem

Makaron z sosem szpinakowym - propozycja na szybki obiad

Składniki:

  • makaron
  • 4 brykiety mrożonego rozdrobnionego szpinaku
  • mały kubeczek jogurtu naturalnego lub śmietany
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jaja

 

Czosnek pokroić na cienkie plasterki, podsmażyć na maśle, dodać 4 brykiety mrożonego szpinaku.

Gdy szpinak się rozmrozi i odparuje woda, posolić i dodać małą śmietanę albo lepiej jogurt rozbełtany z 2 jajami (może być samo białko).

Wlać do gorącego makaronu, wymieszać, trzymać na ogniu aż jajko się zetnie.

 

Smacznego :)

PS. Na zdjęciu makaron ze szpinakiem został podany z sałatką z pomidorów, natki pietruszki i oliwy z bazylią. Pycha!

 

 

Podsumowanie
recipe image
Przepis
Makaron ze szpinakiem
Opublikowane
Czas przygotowania
Czas gotowania
Potrzebny czas
Ocena
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)
Czy ten artykuł był pomocny?

Przepraszamy.

Jak możemy poprawić artykuł?

Dziękujemy za przesłanie opinii.